10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Vigyázz, kész, tavasz!

2017. március 03. - Feggaris

 

Az első verőfényes  tavaszi napon rögtön eszünkbe jut, hogy milyen jó lesz a szabadban elfogyasztani az uzsonnát, vagy hétvégén kint kávézni ebéd után. Ehhez kényelmes kerti bútorokra lesz szükségünk, így érdemes átnézni a meglévő készletünket és elcsípni a szezon eleji kiárusításokon a legjobb ajánlatot. 

Ha nem élték túl a telet a bútorok

71874579_l.jpg

Hiába volt fedett helyen, letakarva, akkor is előfordul, hogy a régi kerti bútor már penészfoltos, kopott.

Ilyenkor sokan házi praktikákért kiáltanak. Sajnos a legtöbb eljárás - hypós átmosás, dörzsis szódabikarbónás súrolás és a hideg zsíroldó alkalmazása - csak mattítja a felületet, gyengíti a műanyagot.

Vagy óvni kell a kerti bútort és akkor 5-10 évig használható marad, vagy ha már menthetetlen, inkább le kell cserélni. Persze jobb a fehér helyett sötétebb színt beszerezni és műanyagból is olyan minőségű terméket választani, ami UV álló és a hőingadozás sem gyengíti meg. Ez persze nem az 1-2ezer forintos kategória, de egy drágább kerti bútor magasabb minőséget is képvisel. Ezért ajánlott neves gyártók termékei mellett dönteni - mint pl. a Curver.

 

A 2017-es kerti bútor trend szerint a természetes hatású, matt felületek és a sötét színek dominálnak az idei szezonban. Puha, bársonyos huzatú ülőpárnákkal, haragoszöld és barna kelmékkel tehetjük kényelmesebbé a kerti ülőgarnitúránkat.

 

Kerti kuckó bútorozva

Kell egy kis zug, ahová elbújhatunk a világ zaja elől, egy digitalizáció-mentes övezet, ahol egyedül lehetünk a gondolatainkkal. Erre pont megfelel egy kis sarok a kertben, ahová a faágak közt beszűrődik a napfény és még a hűvösebb napokon is ücsöröghetünk egy pléd alá bújva a kerti kanapén, madárdalt hallgatva.

 

Családi tapasztalat szerint a hagyományos kerti székek pont arra jók, hogy a hajlékony lábak miatt hanyatt essen velük az ember.

A műrattan kerti bútorok ezzel szemben erősek és kényelmesek.Terebélyesek, hiszen ez nem egy kerti szék, hanem egy komplett ülőgarnitúra - mégis könnyen mozgathatók.

Könnyű tisztítani őket, hiszen egy alapos leslagoslás elég, a száradás pedig gyors.

Mindent összevetve: a műrattan ülőgarnitúrák több helyet foglalnak, de emiatt nagyobb kényelmet biztosítanak és hozzájárulnak az igazi, tavaszi feltöltődéshez.

süti beállítások módosítása