10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

WC kefe - amiről senki nem beszél, mégis mindenki használja

2017. június 22. - Feggaris

A WC csészénk elválaszthatatlan társa a WC papír tartó mellett. Hasznossága csak akkor tűnik fel, ha éppen nincs kéznél, amikor kell. Azt mindannyian tudjuk, hogy mire való és most néhány praktikus tanácsot is adunk a WC kefe választáshoz, tisztításhoz.

11943641_xl.jpg

 

A WC  kefe tartó a fürdőszoba olyan designeleme, ami ugyan nem feltűnő, de a harmonikus összképhez nélkülözhetetlen. Érdemes a WC papír tartóval együtt választani komplett szettet, de ehhez igazíthatjuk a szappanadagolót, fogmosópoharat is.

 

Milyen a jó WC kefe?

 

A kefe rész kiképzésében nagy különbségek nincsenek, van egyszerű kerek, és perem tisztítóval kombinált típus.

 

Használhatóság és tartósság szempontjából viszont nagy a különbség. A műanyag nyeles, egybeöntött típus a legegyszerűbb, ez merev és idővel eltörik, viszont olcsó, bármikor pótolható.

 

A rugalmasabb nyéllel ellátott kefék könnyebben használhatók, hiszen ezzel lehet erőteljesen sikálni. Ellenben a csavaros kefe fejjel ellátott darabok kellemetlen horgász-perceket szereznek az embernek, ha pont wc takarítás közben tekeredik le a fej.

 

Legjobb a fém nyélen rögzített WC kefe, lehetőleg peremtisztítós fejjel. Strapabíró, esztétikus és a perem alatti makacs szennyeződéseket sem kíméli.

 

A WC kefe tartó lehet nyitott, vagy zárt. Higiéniai okokból az utóbbi szerencsésebb, főleg ha kisgyerek van a családban, aki esetleg hozzáférhet a keféhez.

 

63888592_xl.jpg

 

A WC kefét is tiszítani kell

 

Bár a WC kefét többnyire maró hatású vegyszerrel használjuk, időnként ezt is meg kell tisztítani. A kefe részt havonta áztassuk be 1-2 órára hipóba, esetleg mosószódás vízbe.

A WC kefe nyelét és a tartályát a rendes WC takarítás alkalmával mindig mossuk át fertőtlenítő szerrel, hiszen a WC-ből kifröccsenő vízzel a baktériumok is rátapadnak.

Ha a külső burkolathoz nem használhatunk fertőtlenítőt - például krómozott felületen - akkor ecetes ruhával fényesre törölhetjük.

 

A fürdőszobai szagok visszaszorításában tehát nemcsak az általános takarításnak, hanem az eszközök tisztaságának is nagy szerepe van. A WC kefe méltatlanul mellőzött darab, de a rendszeres tisztításával hozzájárulunk a baktérium mentesítéshez és a mellékhelyiség levegőjének kellemesebbé tételéhez.

süti beállítások módosítása