10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Fürdőszoba trend 2017

2016. szeptember 09. - Feggaris

Lassan véget ér 2016 és már 2017-re készülnek a lakberendezési trendek megalkotói. Néhány részletet mi is elcsíptünk. Ime itt vannak a legfontosabb alapok a jövő évre! Ha ezeket alkalmazzuk a felújítás, építés során, akkor igazán divatos fürdőszobánk lesz.

14825345_m.jpg

Az ázsiai stílus

Fa- és kőhatású burkolatokkal fedett padló és falak, vízszintes, széles vonalvezetés az irányadó 2017-re. A tágas terekben elhelyezett süllyesztett kádak és széles kilépőik idézik az ázsiai kényeztető fürdők hangulatát. Üvegfallal elválasztva bontják kisebb terekre a tágas fürdőszobát a stílus kedvelői.

 

Szekrények, tárolók

A markáns megjelenésű fürdőszobabútorok lesznek népszerűek. Ha a hely engedi, épített mosdópultot és alá nagy mélységű szekrényeket helyezzünk el. Így a szem elől rejtve maradhat minden, ami a tisztálkodáshoz és a fürdő tisztán tartásához szükséges. Széles fiókos megoldások, érdekes fogantyúk lesznek terítéken jövőre.

 

Kád és zuhany

Az önállóan álló kádakat népszerűsíti a 2017-es fürdőszoba trend. Az ovális, keskenyebb formák hódítanak az elmúlt évek sarokkád-dömpingjével szemben. A zuhanyzók is egyre kevésbé ragaszkodnak a falakhoz, azoktól távolabb, önállóan helyezhetjük el őket. Hogy a teret ne törjék meg, lássuk el a tusolót átlátszó üveg zuhanykabinnal.

 

Anyagok

Fa, kő, réz és bársony - a hagyományosan felhasznált anyagok mellett ezek dominálnak majd. Előbbiek a burkolatban, a réz a csapok és kiegészítők (fogasok, papír- és szappantartók), a bársony pedig a szőnyegek, kilépők sorában jelenik meg. A színek terén előnyt élveznek a föld és a falomb színei, a haragoszöld és ahhoz közeli árnyalatok.

Összességében elmondhatjuk, hogy nagy meglepetések jövőre sem érnek bennünket. Minden trendben – mind az öltözködés, mind a lakberendezés és építés terén – a természet felé fordulás a jellemző. Ehhez mérten mi is ki tudjuk alakítani a fürdőszobánkat annak méretéhez és saját stílusunkhoz igazodva.

süti beállítások módosítása