10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

A fürdőm én vagyok

2017. január 14. - Feggaris

Ha igazán otthonossá szeretnénk varázsolni a lakásunkat, akkor dekorálunk.

Méltatlan helyzetben vannak a vizes helyiségek, hiszen kinek jutna eszébe kidíszíteni a WC-t, vagy a fürdőszobát?

Gyerekkoromban legfeljebb egy Füles naptárt ragasztottak celluxszal a fürdőszoba ajtóra a szüleim, ami aztán nem is cserélődött minden évben, ellenben nagyon csinos lányok voltak rajta.

 53303882_l.jpg

 

A ház csak egy épület, de az otthon egy érzés

Ha igazán otthonossá szeretnénk varázsolni a lakásunkat, akkor dekorálunk. Egy-egy falra akasztott festmény vagy fotó a családról, néhány kedves dísztárgy lelket ad az otthonunknak. Meglesz az a sajátos hangulata, amit csak nálunk érez, aki belép, ami számunkra is egyedi és semmihez sem hasonlítható.

Díszítjük a nappalit, a konyha falát, az előszobát, de legtöbbször azonban a fürdőszoba kimarad. Ennek nagyon egyszerű oka van: a rögzítés gondja.

A fürdőszobák többsége csempézett falú és bizony még egy 4-5ezerFt/m2 árú csempével sem kísérleteznék, hogy reped-e, ha fúrjuk, nemhogy egy igazán komoly burkolattal.

Akkor hogyan rögzítsem a törülközőtartót, a kis vízálló fali képeket, egy órát, vagy egy piperetükröt?

 

Tapad! Marad!

Előre mondom: sem a tapadókorong, sem az öntapadós holmik nem maradnak fent sokáig. Tehát a vásári gagyi nem opció, csak pénzkidobás. Ha nem szeretnénk a csempénket szétfúratni és maradandó sebekkel tarkítani, akkor 3 jó megoldás létezik a rögzítésre:

  • Kétoldalú ragasztószalag
  • Építési ragasztó
  • Sziloplaszt

 

A kisebb kampókat, pár centis dekorokat kétoldalú ragasztószalaggal tapaszthatjuk a zsírtalanított, száraz csempére. Ezt később könnyen eltávolíthatjuk, ha meguntuk, vagy máshová tennénk.

Az építési ragasztók előnye a jó teherbírás, így fogasokat, fali tárolót is felragaszthatunk vele. Gyorsan köt, de amit felragasztottunk vele, azt legfeljebb csempével együtt fogjuk csak leszedni. Tehát csak óvatosan, jól gondoljuk, meg, meddig akarjuk nézni azt a delfines képet a falon!

A szilikonos tömítő és ragasztó az adu ász. Igaz, hogy a száradási idő hosszabb -tehát fogni, kitámasztani kell pár percig, amit felragasztunk - de legalább biztosan fent marad a csempén és a nedvesség sem árt neki. Az eltávolításhoz pedig csak egy szike szükséges.

Kalandra - azaz csempére - fel!

süti beállítások módosítása