10 év, több ezer fürdőszoba...

Nyaralást idéző fürdőszobák

2017. augusztus 22. - Feggaris

Egyiptom, Görögország, Spanyolország….csodaszép helyek ámulatba ejtő építészeti jegyekkel. Aki valamelyik ország szerelmese, szívesen csempészi annak hangulatát az otthonába is. A fürdőszoba kiváló terep erre.

31819342_l.jpg

 

Van, aki még csak az utazási katalógusokat lapozgatja és keresi az idei álom-nyaralást.

Aki az előszezonban útnak indult, már élményekkel töltekezve, kipihenten és barnára sülve érkezik haza.

 

Persze ilyenkor természetes, hogy visszavágyik az ember abba a környezetbe ahol boldogan teltek a napjai. A csempe- és szanitergyártóknak hála már nem nehéz visszaidézni egy-egy ország hangulatát az otthonunkban, hogy legalább lélekben újra élhessük a nyaralás pillanatait.

 

Színek, formák, országok

A görög stílust lekerekített formák, matt felületek jellemzik. A hideg és friss kék a fehérrel kombinálva Santorini látképét idézi. Ez a stílus olyan térben érvényesül igazán, ami elegendő természetes fényt kap - tehát nagy ablakok, tágas tér szükséges.

Egy-egy terrakotta kaspó, fehérre festett rusztikus fürdőszoba bútor, kék nyílászárók igazán autentikussá teszik a fürdőt.

 

A mediterrán stíluson belül külön említhetjük az egyes országok jellegzetességeit.

A spanyol stílus hivalkodó és az erős színekre fekteti a hangsúlyt, megjelenik a sötét narancssárga, a barna, a vörös. Anyagok tekintetében a sötétre pácolt fa bútorok, a kovácsoltvas és a bőr párosítása jó választás a tüzes spanyol életérzés szerelmeseinek.

 

A francia mediterránra jellemzőek a meleg színek, a természetes kő vagy terrakotta burkolatok jelenléte.

A rusztikus, hamisítatlan vidéki hangulatot árasztó bútorok, és a ma divatos vintage stílusú kiegészítők kiválóan kombinálhatók egymással.

 

Az egyiptomi stílus a csillogás kedvelőinek ajánlott. A fekete, az arany, illetve a sárga, okker és türkiz színek mind megjelenhetnek a fali mozaikcsempén. Szigorú geometriai minták, éles határok jellemzik. Érdemes réz, vagy arany színű csaptelepeket választani, fokozva ezzel a gazdagság-hatást.