10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Tiszta a levegő?

2016. november 21. - Feggaris

A pára a lakásban nem szívesen látott vendég. Mégis itt ül minden nap hol az ablak peremén, hol a szoba sarkában.

 Bizonyára Ön is tisztában van vele, hogy a főzéssel, fürdéssel, felmosással és teregetéssel állítjuk elő otthon a pára nagy részét. Ezeket természetesen nem tudjuk beszüntetni, így folyamatos harcot kell vívnunk a nedvesség ellen.

47556725_l.jpg

 

Mit tehet ellene?

Konyha - sütés, főzés közben mindig kapcsolja be a pára- és szagelszívót! Ügyeljen arra, hogy magasabb fokozatra állítsa, mielőtt kinyitja a sütőajtót, hiszen innen hirtelen, nagy mennyiségű gőz szállhat fel.

Fürdőszoba - ha már az egész család végzett az esti tisztálkodással, akkor nyisson ablakot. Esetleg kereszthuzattal gyorsan kizavarhatja a nedvességgel teli meleg levegőt.

Egyéb helyiségek - felkelés után, ebéd után és lefekvés előtt is szellőztessen ki alaposan!

 

Plusz praktikák:

  • Az ablakok peremén összegyűlő vízcseppeket rendszeresen törölje le egy puha, száraz ruhával. Ha szárazon tudja tartani, akkor nem telepednek meg a penészgombák az ablakkereten és az üvegen.
  • Szellőztetéskor nem felejtse el lekapcsolni a termosztátot, hogy ne fűtse az utcát feleslegesen. Az ablakok, ajtók becsukása után állítsa csak vissza a kívánt hőfokra.

 

A páramentesítő készülékek, amik abszorbenssel vannak ellátva, rendszeres havi kiadást jelentenek a családnak. Egy komolyabb elektromos páramentesítő pedig egyszeri, nagyobb befektetést jelent és csak egy helyiség párátlanítását oldja meg, nem pedig az egész lakásét.

 

Ha már nem elég a házi praktika és túl nedves a levegő az otthonában, akkor válassza az automatizált levegőcserélést.

Ez a végleges megoldás a pára és a penész ellen! Vegyszer mentes, kényelmes, szinte észrevétlenül történik minden szellőztetés az ablakra, vagy falba szerelt nyílásokon keresztül.

Az automatika a programozástól függően a beállított hőmérsékleti és páratartalmi érték megtartása mellett nyitja, vagy zárja a szellőzőnyílásokat.

Semmiféle energiavesztéssel nem jár a használata, sőt, elkerülhető, hogy a hosszas szellőztetések során a bútorok, padló kihűljenek, így nem kell extra energiát fordítani az újbóli felfűtésre. Tehát gazdaságosabb is, mint a manuális szellőztetés!

süti beállítások módosítása