10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Mosogatás - Már megint?

2017. március 16. - Feggaris

Hölgyeim! Tegye fel a kezét az, aki még sosem lépett be úgy a konyhájába, hogy “Fú, már megint mosogatnom kell.”

Ugye mindenkivel történt már hasonló? Akkor ennek ideje véget vetni!

37682674_l.jpg
 

A konyhai munka folyamatok 60%-át a mosogató közvetlen közelében végezzük, így érdemes különös gondot fordítani a kiválasztására.

A mosogató tálca fontos és szembetűnő eleme a konyhának. Lehet egymedencés, csepegtetős, vagy kétmedencés, esetleg gyümölcsmosóval felszerelt.

 

A lényeg, hogy egy jól megválasztott mosogató ha örömtelivé nem is, de gördülékenyebbé és egyszerűbbé teheti az edénytisztítás és étel-előkészítés minden fázisát.

 

Hol legyen a mosogató a konyhában?

Akár fal melletti, akár a konyhaszigetes megoldás mellett döntünk, fontos, hogy az előkészítés és a mosogatás helye egymáshoz közel legyen. A konyha tervezésekor tartsuk szem előtt az ergonómia alapelveit, így lényegesen lerövidülhet az az idő, amit a konyhai eszközök tisztításával töltünk.

 

Mekkora mosogatóra lesz szükségem?

Fontos szempont, hogy van-e mosogatógép a konyhában, mivel ebben az esetben elegendő egy csepegtetőtálcás, vagy egymedencés modell. Kisebb konyhában ez helytakarékossági szempontokból is jó választás, hiszen így több hely jut a munkafelületnek.

 

Az életviteltől is függ, hogy mennyire felszerelt konyhában gondolkodunk: értelemszerűen aki szinte csak aludni jár haza, annak nem kell feltétlenül két medencés, gyümölcsmosós gránit mosogatót beszereltetnie. Nagyobb családoknál viszont pont ez a praktikus választás.

 

Milyet válasszak? Rozsdamentes acélt, gránitot? Esetleg kerámia mosogatót?

A rozsdamentes acél higiénikus, folt- és saválló, nem színezőik el és könnyű a tisztítása. Ám idővel karcos lesz és a vízkő is 1-2 nap után meglátszik a felületén.

A gránit  tartós, hőálló és csekély karbantartást igénylő felület. Rusztikus stílusú konyhában kifejezetten jól mutat.                                                                                                                             

A kerámia mosogató felülete sokkal homogénebb, mint a gránité. Sima és fényes, nem tapad meg rajta a szennyeződés. Exkluzív összképet kölcsönöz a konyhának.

süti beállítások módosítása