10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Tegyük könnyebbé a fürdőszoba takarítást!

2017. szeptember 18. - Feggaris

A takarítás alapvetően egy olyan tevékenység, amire valljuk be őszintén, nehezen vesszük rá magunkat. Ez a fürdőszobák esetén hatványozottan érvényesül, jól megválasztott tisztítószerekkel viszont megkönnyíthetjük a dolgunkat.

15304488_l.jpg

 

 

Előfordul, hogy elmegy a kedvünk

A boltban a különböző kiszerelésű, csomagolású és hatóanyagú termékeket szemügyre véve előfordulhat, hogy csak kapkodjuk a fejünket, végül a kosarunkba teszünk egy ár alapján is elfogadható kategóriába eső darabot. Hazaérve és a bevetésre sort kerítve azonban nem ritka, hogy a gondos válogatás ellenére mégis csalódunk, mivel a választott zsákmány nem megfelelő hatásfokkal segíti elő a munkánkat, a szennyeződések egy részét ott hagyja, nekünk pedig elmegy a kedvünk az egész takarítási mizériától.

A tiszta zuhanyzó és kád titka

A kádon és a zuhanytálcán lerakódott kosz ellen az univerzális tisztítószerek hatékonyan veszik fel a versenyt, és ellentmondást nem tűrve távolítják el a nem kívánatos zsírokat és szennyeződéseket. Egy meglehetősen kényes és nem éppen gusztusos dolog a lefolyó takarítása, a komfortérzetünkhöz viszont tagadhatatlanul hozzátartozik ennek tisztasága is. Ezekhez a részekhez válasszunk olyan tisztítószert, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki, vagyis a kellemetlen szagok megszüntetése mellett eltávolítják a szennyeződést, zsírt, hajat és az élelmiszer maradékokat is.

Ugyanezeken a területeken a vízkő egy újra és újra felbukkanó, nem szívesen látott vendég lehet, ezért érdemes olyan megoldást választani, ami egy réteget képezve megakadályozza a zsiradékok, a vízkő és a szennyeződések lerakódását, ezzel nagyban megkönnyítve a munkánkat.

Vásároljunk okosan!

A zuhanykabinon sokaknál időről időre újabb felületi karcok jelenhetnek meg – a keletkezésüket persze rejtély övezi. Ezeket hiába takarítjuk, valahogy mindig az az érésünk támad, hogy nem 100%-os az eredmény, érdemes ezért olyan szereket használnunk, amik kijavítják az eredeti felületet ért sérüléseket.

Bevásárláskor választhatjuk azt a lehetőséget, hogy mindenhez – pl. WC, tükör, zuhanykabin, csaptelep, padló – külön tisztítószereket szerzünk be, ehelyett azonban érdemes az olyan termékeket választani, melyek egyszerre alkalmasak több felület tisztítására is. Így könnyebb lesz a szatyrunk és hazaérve nem okoz gondot a – szűkös kapacitású - szekrénybe való bepakolás sem.

süti beállítások módosítása