10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

A nyár kérdése: medence vagy strand?

2017. augusztus 03. - Feggaris

A nyári meleg elől érthető, hogy szívesen menekülünk hűsítő körülmények közé, amit a tengerpart mellett a strand vagy az otthoni medence is megadhat. Évről évre számtalan családnál merülhet fel kérdésként, hogy mi éri meg jobban: egy saját medencét felállítani az udvarban vagy néhány alkalommal ellátogatni a strandra.

csapuniverzum_medence_vagy_strand.jpg

Pro és kontra

Tagadhatatlanul mindennek van előnye és hátránya, melyeket a döntés meghozatala előtt számba veszünk, majd mérlegelünk. Nincs ez másképpen a medence vásárlásánál sem, amivel elsősorban a strand adta lehetőségeket állítjuk szembe. Utóbbi mellett szól többek között a medencék szélesebb választéka, a csúszdák – gyermekes családoknál ez kiemelt szempont lehet – és a rendelkezésre álló ételválaszték.

A pihentető időtöltéshez szükséges kellékek összepakolásakor azonban legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat, hogy otthon marad egy nélkülözhetetlen vízi játék vagy a naptej. Ezek a programok elsősorban hétvégén férnek bele az időnkbe, ekkor azonban vajmi kevés eséllyel ússzuk meg a sorban állást.

Az otthoni medence mellett szól mindezek elkerülésén kívül a kényelem, nem kell attól tartanunk, hogy egy számunkra unszimpatikus csapat teríti le a plédjét mellénk vagy a záróra miatt vége szakad a fürdőzésnek. Ugyanakkor számolnunk kell a megfelelő időközönként való takarítással, valamint a feltöltéssel.

Lássuk, mit mutatnak a számok

A kényelmi és más, szubjektív szempontok mellett nem mehetünk el szó nélkül az anyagi vonzat mellett sem. Egy négytagú család számára az egy napra szóló belépők átlagosan 10 ezer forintba kerülnek, amihez hozzáadódik a csúszda bérlet, az útiköltség, valamint a helyszínen elfogyasztott ételek is – gyermekekkel gyakorlatilag lehetetlen megúszni minimum egy fagyit.

Összesen egy itt eltöltött napot 15-20 ezer forinttal lehet számolni, de a családok általában egy évben nem csak egyszer látogatnak el. Az otthonra vásárolt medence ezzel szemben egyszeri, nagyobb befektetést igényel, az egyéni igényeknek megfelelően az alacsonyabbtól az egészen magas árkategóriás darabok közül válogathatunk. Ebben az esetben a feltöltéshez szükséges vízzel is kalkulálni kell, ami az elhelyezkedés alapján kerül megállapításra – kb. 160-230 Ft/m3.

A végső döntést összességében nagyban befolyásolja, hogy évente hány alkalommal iktatjuk be a programjaink közé a fürdőzést, és ennek során mely szempontokat bíráljuk el nagyobb súlyzófaktorral.

süti beállítások módosítása