10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Ne legyen rémálom a fürdőszoba felújítás!

2017. július 31. - Feggaris

Újítsuk fel a fürdőt! Ezzel a felkiáltással lelki szemeink elé máris beúszik az a kép, ahogyan a kád kettétörve hever a fürdőszoba közepén, a csövek magukat nem takargatva bújnak ki a falakból, a csempe és a járólap pedig félig felverve szinte teljesen meztelenné teszi a helyiséget. A végeredmény persze kárpótol, hiszen egy komfortosan berendezett, gondosan megtervezett újjá építés után igazán jó érzés belépni a fürdőbe, és otthonunkat is sokkal igényesebbnek érezzük.

 52472141_l.jpg

Apró tippek, melyek megkönnyítik a folyamatot

Néhány tipp betartásával a renoválás nem okoz fejfájást és óriási felfordulást. Ezek közé tartozik az egyes munkafolyamatok sorrendjének betartása – felülről haladjunk lefelé -, amivel időt spórolunk és a felesleges takarítás alól is mentesülünk. Ha egyszer egy nagyobb munkába vágjuk fejszénket, érdemes az esetlegesen fennálló, rejtett problémákat is megvizsgálni – pl. a vízvezetékek vagy a szellőzőrendszer épsége. A berendezések kiválasztásánál a forma, a stílus és a színek mellett a funkcionalitás is kapjon kiemelt szerepet, figyeljünk arra, hogy a bútorok praktikusan kihasználható tároló teret biztosítsanak. Előfordul, hogy egyes munkák elvégzését inkább mi vállaljuk – pl. festés -, vannak azonban olyan műveletek, melyekhez feltétlenül vegyük igénybe egy szakember segítségét. Ezek közé tartozik a vízvezetékek és a villany szerelése, illetve a burkolás. Utóbbi esetben csak olyan vízálló réteggel bevont járólap, illetve csempe mellett döntsünk, ami tartós.

 A részletekkel lesz teljes az összkép

Tény, hogy a fürdőszoba lakásunk egyik legkisebb helyisége, a tároló területek azonban itt is kiemelt fontossággal bírnak. Éppen ezért gondosan tervezzük meg a polcok, valamint szekrények elhelyezését, az elsőleges szempont a könnyű megközelíthetőség legyen. Méret ide vagy oda, otthonunkon belül a világítás talán itt kap a legkiemelkedőbb szerepet, ebből kifolyólag a központi lámpán kívül érdemes kisebb világítást felszereltetni a tükrök mellé. Ha egyszer elkezdünk valamit, annak szenteljünk teljes figyelmet, vagyis ne csak a nagyobb elemekre helyezzünk hangsúlyt, hanem a kiegészítőkre is. A teljes hatás érdekében szerezzünk be egy szép szőnyeget, a fürdőszoba új megjelenéséhez illő szappan adagolót, fogast, törölköző-, és szennyestartót – ezzel megteremtve a maximális összképet.

süti beállítások módosítása