10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Rendhagyó fürdőszoba polcok

2017. július 03. - Feggaris

Fürdőszoba-felújítás előtt, vagy éppen annak a kellős közepén áll? A tárolóhelyek kialakítása ugyanolyan fontos lépés, mint a szaniterek kiválasztása. Sosem késő ötletelni!

leziter_23_2.jpg

 

Ha szeretné kiegészíteni a fürdőszoba bútorok tároló kapacitását, vagy csak valami különlegesre vágyik, akkor a falfülke a fürdőben a legjobb megoldás a piperecikkek elhelyezésére!

Nem új találmány a falfülke, csak régen nem így hívták

Dédszüleink vidéki házában megtalálható volt egy falba készített mélyedés, amit tárolásra használtak.

Fürdőszoba nélküli lakóházakban jellemzően a mosdósarok közelében volt a vakablak. Itt, egy kis függöny mögé rejtve tárolták a szappant, körömkefét, illetve a borotválkozási kellékeket.

Ha egy dolgos nap után tisztálkodásra került a sor, csak friss vizet húztak a kútból és a vakablak előtti lavórnál fogtak hozzá az esti mosdáshoz.

Ma a falfülke ismét reneszánszát éli, hiszen csempével burkolva a fürdőszobában nemcsak  praktikus tárolóhely, hanem egyedi látványelem is.

Hogyan lesz falfülkém?

Vastag, tégla falazattal készült házaknál némi bontást igényel a kialakítása, de gipszkarton esetén könnyen szerelhető megoldás.

A falfülkét be lehet polcozni, így a család tagjainak tisztálkodó szerei külön szinteken kaphatnak helyet. Tervezhetünk belső fényt, hangulatvilágítást is a vakablakba.

Miből készüljön a polc?

Csempe

Az épített polc az épített mosdóval felszerelt fürdőszobában evidens megoldás. A burkolat a fürdőszoba többi felületével megegyező, de színben eltérő is lehet, utóbbi izgalmas hatást kelt, kísérletezzünk bátran!

Üveg polc

Kiválóan tisztán tartható, esztétikus. Kád, illetve zuhany közelében is használható. Minden fürdőszoba-stílushoz illik, amolyan jolly joker megoldás. Az üveget a nagyobb épített polc ajtajaként is alkalmazhatjuk.

Vízálló bútorlap

A nedvességálló forgácslap egy nedvességgátló adalékot tartalmaz, ami pára hatására sem dagad meg. Fontos, hogy ne a zuhanyfülke területére tegyük ezt a fajta polcot, mivel csak a párát, a folyamatos vízpermetet nem állja.

süti beállítások módosítása