10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Fémvázas medencék

2017. augusztus 25. - Feggaris

A fém vázzal illetve palásttal rendelkező medencék kiváló alternatíva lehet azoknak, akik nem szeretnének milliós beruházással medencét építtetni, mégis esztétikus és időtálló megoldásra vágynak.

31652533_l.jpg

 

Mivel fémvázas medencének nevezzük a fém vázzal és PVC testtel rendelkező, és a fém palástú medencéket is, fontos tisztázni, hogy jelentős különbségek vannak.

 

A PVC testű medencék esetében a többrétegű, megerősített palástot egy cső váz tartja. Ezek a modellek bár nem téliesíthetők és süllyesztve sem telepíthetők, méretben - akár 10x5méter! -  mégis utolérik az épített medencéket.

Egyszerűen telepíthetők, télen pedig gond nélkül szétszedhetők hogy a következő szezonig pihenjenek.

 

A fémpalástos medencék szinte mindent tudnak, amit a nagy testvéreik, töredék áron. Galvanizált acélfaluk masszív tartást ad mint a talajra téve, mint süllyesztve. Fontos, hogy süllyesztés esetén betonozással, vagy vastag homokággyal, kavicsréteggel egy stabil alapot biztosítsunk a medencének, hogy a víztömeg alatt ne feszülhessen meg az esetleges egyenetlenségek miatt.

 

A fémpalástos medence téliesíthető, tehát a benne lévő víz leengedésére sincs szükség, ha a szennyezettsége nem indokolja. Vegyszerekkel, takarító eszközökkel és takaró fólia használatával kiválóan tisztán tartható télen-nyáron.

 

Családi medence kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a használók életkora.

 

A merev testtel rendelkező medence kisgyermekeknek és időseknek praktikusabb, mint más típusok.

 

Kicsiknek azért, mert ugrálnak, bírkóznak, amit egy stabil oldalfalú medence sokkal jobban bír, mint pl. a felfújható peremű. Utóbbi kiszakadhat, megdőlhet, míg a fém palást gond nélkül bírja ezeket a behatásokat.

Időseknek a ki- és beszállás, a támaszkodás szempontjából biztonságosabb, mint más medence fajták, a perem a vízben haladáskor is biztos kapaszkodó lehet.

 

A felfújható peremű és az épített, süllyesztett medencék között félúton a legjobb ár/érték arányú megoldás a merev falú, fémpalástos medence. Lehet ovális vagy kerek, úszásra vagy csak ücsörgésre alkalmas méretű, biztos hogy boldog perceket szerez a család minden tagjának.

süti beállítások módosítása