10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Ne sajnáljuk az időt a tökéletes kerti bútor felkutatására!

2017. október 05. - Feggaris

Milyen a tökéletes kerti bútor? A válasz meglehetősen szubjektív: van, akinek időtálló, másnak stílusos, kényelmes vagy éppen pénztárcabarát. A mérlegelés során általában több szempontot – különböző súllyal - veszünk egyidejűleg figyelembe, majd visszük haza a kiszemelt darabot.

 

15176354_m.jpg

 

 

Az egyhangú fehér műanyagon túl

A kerti bútor nagyon sokat adhat hozzá vagy vehet el otthonunk külső megjelenéséből. Olyan beruházás ez, amit egyrészt az anyagi vonzata, másrészt a – reményeink szerint – hosszú ideig tartó használata miatt alapos megfontolás előz meg. A jó idő beköszöntével egy kényelmes széken elfogyasztott kávé vagy hétvégi reggeli gondoskodik arról, hogy mosollyal az arcunkon induljunk neki a napnak.

Teljesen mindegy, hogy egy kis lakáshoz tartozó erkélyünk vagy egy nagyobb teraszunk van, az élményt mindkét esetben meghatározza a bútor. ­A fejlődésnek köszönhetően ma már nem kell megragadnunk az egyhangú fehér, műanyagból készült, olykor meglehetősen kényelmetlen változatoknál, a személyes elképzelésünk és a stílusunknak való megfelelés ezen a téren is sokkal nagyobb teret kap.

A könnyen besárguló darabokon túlmutatva manapság a rattan termékek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. A különleges, letisztult és elegáns megjelenésen kívül ellenállnak a környezeti tényezőknek, könnyen tisztíthatók, ráadásul könnyű, mégis stabil szerkezet jellemzi őket.

Válasszunk tartós szettet

Felesleges lenne tagadni, hogy napjaink egyik hívószava a kényelem, ami a használati tárgyak kiválasztásánál is kulcsfontosságú szempont. Természetesen érthető, hogy az üzletből olyan kerti bútorral szeretnénk hazatérni, amin nem zsibbadnak a tagjaink fél óra elteltével. Próbáljuk ki a székeket a választás előtt, kicsit fészkelődjünk rajtuk, és válasszunk hozzájuk párnagarnitúrát, amivel maximalizálhatjuk a komfortérzetünket.

Amennyiben teljes harmóniát szeretnénk teremteni az udvarunkban, válasszunk egy napernyőt – ami a tűző napsugarak idején nagy hasznunkra lehet. A hosszas keresgélés után nyilván nem szeretnénk, ha a megvásárolt szettet csak egy szezon erejéig tudnánk használni. A döntés meghozatala során ezért csak olyan garnitúrák közül válogassunk, melyek az UV sugárzásnak és az időjárás viszonytagságainak ellenálló anyagból készültek.

süti beállítások módosítása