10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Hogyan tartsunk rendet egyszerűen a fürdőszobában?

2017. augusztus 07. - Feggaris

Nőként gyakran szembesülünk otthonunkban azzal a problémával, hogy nincs elegendő tárolóhely a dolgainknak, ez alól a fürdőszoba sem kivétel.

A sampon, hajpakolás, tus-, és habfürdő, fürdőszivacs mellett az olyan alapvető kozmetikai termékeink elpakolásáról is gondoskodnunk kell, mint az arclemosó, a tonik, az arckrém vagy a pakolások, a sminktermékekről nem is beszélve.

Ehhez hozzáadódnak a párunk mindennapos ápoltságáért felelős termékek, egy családnál pedig szinte végeláthatatlan a lista.

csapuniverzum_rend_a_furdoszobaban.jpg

Bútorokkal a rendért

A pakolást nehezíti, hogy a fürdőszoba a lakás egyik legkisebb helyisége, ezért itt kiemelt jelentőséggel bír, milyen bútorokkal rendezzük be. A forma, a stílus, és a szín kiválasztásánál igyekszünk fenntartani a tökéletes összképet, ügyelünk arra, hogy lehetőleg az egész lakás hangulatához illeszkedjen a választott darab. Egy másik nagyon lényeges szempont a praktikusság, ennek jegyében elsősorban olyan berendezésekre gondolunk, melyek olyan magasak, hogy a padlótól szinte teljesen a plafonig kitöltik a teret. A több elemből összeilleszthető termékek általában egy alsó és egy felső részből, illetve egy mosdóból állnak, ezzel az elrendezéssel meglehetősen sok helyet takaríthatunk meg, ami a kisebb fürdőknél létszükséglet a komfortérzet érdekében. A nagy magasságú, különböző elrendezésű szekrényeknél a fiókos részek a kozmetikai szerek és más apróságok tökéletes búvóhelyei, a polcok pedig a törölközők, tisztítószerek, illetve egyéb kellékek tárolására alkalmasak.

Ne becsüljük le az egyszerű polcokat

A rend fenntartásában a zuhanyzó és a kád mellett elhelyezett polcok is segítenek, itt a kialakításhoz illeszkedve érdemes a hagyományos vagy a sarok kivitel mellett dönteni. A választás során figyeljünk oda ezek anyagára, lehetőleg a korróziónak ellenálló darabok mellett tegyük le a voksunkat – ezt biztosítja például a króm felület. Az eleganciáról ebben az esetben sem kell lemondanunk, amit az üvegből készült termékek garantálnak az egyszerű, letisztult megjelenésükkel – ráadásként ezek tisztántartása is egyszerű. A polcok azért is nyújtanak tökéletes alternatívát, mert szinte bárhova, többféle módon – egymás mellé, fölé -, egyszerűen rögzíthetők. Ezekhez a megoldásokhoz nem társul jelentős anyagi vonzat, nem kell átalakítanunk a fürdőszobát, mégis sokat segít egy átlátható rendszer kialakításában

süti beállítások módosítása