10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Az egészséges bőr titka

2016. december 05. - Feggaris

Örök kérdés, hogyan tisztálkodjunk úgy, hogy frissek is maradjunk, de a bőrünket se terheljük meg túlságosan.

Most összegyűjtöttük azokat a praktikákat, melyekkel a bőr egészséges és ragyogó lehet anélkül, hogy szintetikus szerekkel bombáznánk a szervezetünket.

 37364601_l.jpg

 

Az életkori sajátosságok megkötik a kezünket, hiszen ha csecsemőről, vagy kamaszról van szó, teljesen más tisztálkodószerekre van szükség, mint egy normál bőrű felnőtt esetében. Mi most az utóbbival foglalkozunk, hiszen a speciális igényeket leszámítva ez mindenkinél beválik!

 

Kleopátra szamártejben fürdött

A tej a zsírtartalmának köszönhetően bársonyossá varázsolja a bőrt. Egy közepes kádnyi fürdővízhez kb. 3 dl tejre van szükség. Ha lehet, szerezzünk be házi kecske- vagy tehéntejet, de semmiképpen ne a 1,5%-os boltit válasszuk, hiszen annak már vajmi kevés köze van a valódi tejhez.

 

Hámlasztás felsőfokon

Az elhalt hámsejteket rendszeresen el kell távolítani, hogy az új bőrréteg fejlődhessen és a régi ne legyen táptalaja a baktériumoknak. Ehhez megfelelő bőrradírra van szükség, amit természetes forrásból is előállíthatunk.

2 evőkanál darált mandulát keverjünk össze 2 ek. natúr joghurttal és 1 teáskanál mézzel. Ezzel átdörzsölhetjük az arc és a nyak bőrét, majd langyos vízzel öblítsük le! A hatás bámulatos, a bőr üde és feszesebb lesz!

 

Bőrtáplálás agyag-pakolással

 

Az agyagot már az egyiptomiak is használták a mumifikálás során. És mivel a múmiák viszonylag jó állapotban maradtak fenn, ezért kijelenthetjük, hogy az agyagfélék elég hatásosak!

Az agyagnak elsősorban gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és összehúzó hatását hasznosíthatjuk a bőrápolás során. Fehér, barna, sárga és zöld színű változatainak gyógyhatása kissé eltér egymástól, de pakolásként bátran alkalmazható mindegyik.

A teljes testet, vagy csak az arcot is bekenhetjük az olivaolajjal, kevés vízzel elegyített masszával. Fontos, hogy fa és kerámia eszközöket használjunk, fémmel ne érintkezzen az agyag.

 

Az utolsó varázsszer: a víz

 

Ha elegendő tiszta vizet fogyasztunk, akkor hatékonyan működnek a szervezet méregtelenítő funkciói, így a bőr is könnyebben szabadul meg a felhalmozódott káros anyagoktól.

A napi folyadékbevitel természetesen nemcsak ebből áll, de hasznos, ha legalább 2 liter a víz belőle és akkor a bőr ragyogása garantált!

süti beállítások módosítása