10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Újévi fogadalmak - azok a soha be nem tartottak

2017. január 03. - Feggaris

Van itt valaki, aki nem fogadkozik szilveszter este?!

Nemcsak azt ígérik maguknak sokan, hogy ezentúl többet sportolnak, vagy csinosabban öltözködnek. Mindig csak a külsőnkkel vagyunk elfoglalva, azzal kapcsolatban fogadkozunk. Azért az ital megoldja a nyelveket, előkerülnek a ledobott zoknik, a wc ülőkék, a mirelit ételek, egyéb apró sérelmek…

50673258_l.jpg

Mert mit is ígérünk?

És bizony, itt jönnek képbe a házi pálinkától szédült férjek és élettársak, akik bólogatva ígérik, hogy bizisten, jövőre lehajtják a wc ülőkét, vagy feltörölnek zuhanyzás után.

Hisszük is, nem is (de inkább az utóbbi), és ha nem jön be az ígéret, igyekszünk elsiklani felette.

A hölgyek megígérik, hogy kevesebb mikrózott vacsora lesz, nem rendelnek annyi pizzát, mert különben is:kövérít. És a férfiaknak mégsem mindegy, mi kerül az asztalra, hiába mondják ezt folyton.

 

Mi van a nők fejében?

Persze, hogy diétázni fognak, hogy a bikiniszezonra igazán dögösek legyenek! Gyakrabban járnak majd fodrászhoz, lecserélik az otthon hordott, kinyúlt melegítőt valami nőies cuccra. És időnként meglepik a férjüket valami aprósággal. Mert amire ők vágynak, azt először adniuk kell.

 

Esetleg még megfogadják, hogy ezentúl hatékonyabban takarítanak. Zenére. Új tollseprűvel. (használ még valaki ilyet?)

Most sokan rádöbbennek, hogy amikor nem borítja mosnivaló a padlót, nincs tele a mosdó pult kenceficékkel, mennyire klassz a fürdőszoba!

“Persze kellett hozzá egy fél nap, mire így kiglancoltuk, de hát semmi sem tart örökké...a rend sem. De majd 2017-ben! Akkor minden másképp lesz! Több időm lesz magamra, a családra, meg a lakásra is!

Meg végülis a lakás többi része sem rossz, talán le sem kell cserélni, csak nagyobb rendet tartani… A konyha is kibírta a 12 fős karácsonyi ebéd előállítását. Jövőre még csinosítgatjuk - erre teszünk félre, nem hordom el a pénzt a körmöshöz.”

 

Számot vetünk magunkkal, mit kellene másképp, többször, vagy kevesebbszer. Mindegy, hogy mit ígérünk, hiszen az alkohol gőzével együtt illan el az ígéret, ahogy közeledik a hűvös, január 1-jei hajnal. 2017-ben.

süti beállítások módosítása