10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Amikor kapunk hideget is, meleget is, de csak az egyiket akartuk

2017. március 20. - Feggaris

Mert ki ne emlékezne a tegnap estére, amikor beállt a zuhany alá. Ruhátlanul, borzongva, abban bízva, hogy mindjárt felmelegedhet a meleg vízsugarak alatt. Ó, ha ez ilyen egyszerű lenne!

Aztán meglepődünk minden zuhanyzáskor, pedig évek óta így van:először megfagyunk, mert mire a meleg víz a a kazántól, vagy bojlertől a csőrendszeren keresztül a zuhanyrózsáig ér, egy komplett jégtömbött tudhatunk a talpunk alatt.

 

Ezután következik a forrázás, hiszen csak a meleget nyitottuk meg elsőnek, hogy gyorsan ideérjen - rendben, szőrtelenítés letudva.

Mire sikerül elviselhető, esetleg kellemes hőfokra beállítani a zuhanyt, addigra nagyjából 10-15 liter víznek mondhatunk búcsút, ami céltalanul csordogál a lefolyóba. És ez többszöröződik egy 3-4-5 tagú család esetében.

Úgy gondolom, kijelenthetjük: nemcsak kellemetlen, de pazarló is ez a művelet.

 

Termosztátos csaptelep

A környezettudatos vásárlók csaptelepe. Miért?

Mert a hőfokot kb. 5 másodperc alatt beállíthatjuk, így a víz megnyitásakor már a megadott hőmérsékletű vízben fürödhetünk. Így rengeteg vizet megspórolhatunk, ami népesebb család esetében a havi vízszámlában már többszáz forintos csökkenést jelenthet.

Egyes termékek képesek önmaguk hűtésére, így érintés esetén a meleg víz bekötési oldalán nem érzünk forróságot és vízkő is kevésbé tud kialakulni.

A legtöbb termosztátos csaptelepnél 38 C°-nál van egy biztonsági kapcsoló is, a forrázás védelem érdekében.

 

A termosztátos csaptelep minden otthonba beszerelhető, ahol:

  • a cirkó rendszer teljesítménye eléri a 18kW-ot,
  • van melegvíz tároló tartály, vagy központi melegvíz-ellátás.

 

Melyiket válasszam?

Ahogy a csaptelepeknél általában, a termosztátos csaptelepek árát tekintve is nagy a szórás. Természetesen egy neves gyártótól származó termék esetében a kiváló minőségű felhasznált anyagok és a modern gyártástechnológia a garancia arra, hogy 5-10 év múlva is működni fog a választott csaptelep.

A legfőbb szempont a választásnál az, hogy az árnál, mindig legyen fontosabb a szakszerviz és a garancia megléte!

süti beállítások módosítása