10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Miért csoportosan mennek a lányok a mosdóba?

2017. április 13. - Feggaris

Ez a kérdés az évszázad rejtélye lehetne, de mi ezt is megválaszoljuk!

A szórakozóhelyen, az iskolában, de már az óvodában is párban, vagy csoportosan keresik fel a mosdót a lányok. Hogy mit mondanak, ha megkérdezzük őket? A legkülönbözőbb válaszok születtek.

Kislányként mindenkit az anyukája kísért a mosdóba nyilvános helyen. Egy édesanya ellátja tanácsokkal a lányát, viszi a papírzsebkendőt, megigazítja a ruhácskát, segít a kézmosásnál. Aztán ahogy a lány cseperedik, hiába önálló, mégis vágyik a társaságra.


csapuni.jpg

A fiúknál a mosdóba járás pusztán gyakorlati céllal történik: ha menni kell, hát menni kell. A lányok viszont társasági helyszínként tekintenek egy mosdó előterére.

 

Suliban

Az órák közti szünetet szeretnék jobban kihasználni. Hiszen 10 percbe sok mindennek bele kell férnie. Miért pont a mosdóhasználat miatt szakítanának meg egy fontos beszélgetést?

Az esetleg jelenlévő riválisokkal való összetűzés is elkerülhető, hiszen 1 lányt könnyen piszkálhatnak, de ha már 2-3 van egy csapatban, akkor már nem érdemes konfliktust szítani.

 

Buliban

Sokat kell várni, hogy felszabaduljon a mosdó, kellemetlen egyedül állni a sorban: hová tegyük a kezünket, kire nézzünk, kire ne? Feszengünk, türelmetlenné válunk. Egy beszélgető partnerrel ez mind megúszható, gyorsabban telik az idő is.

Emellett praktikus okai vannak: amíg egyikük bent van, a másik tartja  a táskát, a

kabátot, esetleg az ajtót.

Nemcsak a szükség viszi rá a hölgyeket a látogatásra, hanem a smink és frizura megigazítása is. Hiszen csak tökéletes külsővel lehet kilépni a “riválisok”, azaz a többi nő közé.

Egy barátnő sokat segíthet: kölcsönadhatja a sminkkészletét, megmondja, hogy valóban szuperül néz-e ki az ember. A szórakozóhelyek felkészültek:sok helyen már dupla mosdó, dupla tükör várja a hölgyeket.

 

Munkahelyen

Jó hely egy pár perces lazításra a mosdó. Ott elbújhat az ellenőrző tekintetek elől az ember, így egy nehéz munkanap is elviselhetőbbé válik. Kinyújtózni, felfrissíteni a sminket, esetleg beszélni pár szót a barátnővel, amit kint az irodában nem néznének jó szemmel.

Ugye már nem is tűnik olyan furcsának, hogy a hölgyek másod- harmadmagukkal látogatják a mosdót?

süti beállítások módosítása