10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Kádkörkép - felújítás, vagy csere? Ezeket kell tudni a döntéshez

2017. január 20. - Feggaris

Miért halogatjuk a fürdőszoba felújítást?

Valljuk be, nehéz lenne napokra nélkülözni azt a helyiséget, ahol indul és ahol befejeződik a napunk. Mégis jó lenne a legkisebb rumli mellett kicserélni a kádat egy szebbre, jobbra.

 16167378_l.jpg

Aki nem bírja meggyőzni magát a dolog sürgős mivoltáról, az elkezd kutakodni és alternatív megoldást keres. Ilyen a kádfelújítás is.

Ma már minden kapható ahhoz, hogy a megkopott, kissé rozsdafoltos kádat házilag felújítsuk, vagy pedig szakemberrel renováltassuk. De vajon megéri?

 

Kádfesték

A kádfestékek kerámia, és tűzzománc bevonatú fürdőkádakhoz, zuhanytálcákhoz valók.

Csiszolás, zsírtalanítás után egy kétkomponensű festéket kell felvinni a felületre. Ez egy gyorsan száradó anyag, fürgén kell vele dolgozni, illetve nagyobb mennyiséget bekeverni nem érdemes, mert beleköt az edénybe. Ráadásul a felszálló oldószerek gőze miatt egy panel-fürdőszobában még robbanásveszélyes is lehet a festés, ezért ha nincs alapos szellőztetés, még a villanykapcsolást is mellőzni kell! Sötétben festeni pedig….nem érdemes. Egyszóval kezdőknek ez az eljárás nem ajánlott.

Vitathatatlan előnye, hogy 15ezer Ft-ból megússzuk a kádfelújítást, ha jól sikerül.

Ha nem, akkor cserélni kell az egész kádat, így pont 15ezer Ft-ot dobtunk ki feleslegesen. Nem lenne jobb ezt inkább egy új kádra félretenni?

 

Amerikai máz

Lemez, öntöttvas, porcelán, kerámia, akril és műanyag szaniter tárgyak felújítására született a Kott Koating eljárás.

A kád vegyi és mechanikus tisztítása, a hibák javítása után 8 réteg máz kerül fel a kádra meleg levegős, nagy nyomású szórási technológiával.

Az eredeti zománchoz vegyi kötéssel kapcsolódik az új máz, ami kb. 72 óra múlva éri el a használható állapotot. Ez felgyorsítható melegítéssel, így a száradási idő lehet akár 10 óra is.

Gyors, szép, viszont az ára 45-50ezer Ft között kezdődik.

A hagyományos kádak felújítására ez luxus lenne.Tehát ha nem a dédnagymama öntöttvas kádját szeretné régi pompájában látni, akkor inkább vegyen egy újat!

süti beállítások módosítása