10 év, több ezer fürdőszoba...

Csapuniverzum

Csaptelepválasztó

2017. március 31. - Feggaris

Aki csaptelep vásárlás előtt áll, tisztában van vele, milyen nagy a kínálat. Van olcsó, de ki tudja milyen és van olyan termék, ami drága, mert kiváló minőségű. Sokszor az ár mellett az esztétikum és a méret vezeti a szempontok sorát. Ön tudja, mit kell még figyelni csaptelep vásárlásakor?

 13733499_l.jpg

 

Minőség

Egy csaptelepet ha nem is egy életre, de legalább 5-10 évre választunk, ennek megfelelően csakis olyan jöhet szóba, ami képes kiszolgálni ezt az időt. Lehet kerámia, lehet gránit, de a legnépszerűbb csaptelep-anyag még mindig a fém.

A csaptelep sárgarézből készül, mivel ez az a fém, ami nem korrodálódik és a rajta átáramló vizet nem szennyezi fémbeoldódással. Felületi bevonatként nikkel-króm kerül rá, ez az a csillogó bevonat, ami nem rozsdásodik, nem mattul és nem kopik le.

Egy olcsó “kínai” csaptelepnél azonban mindez egymás után megtörténik, ráadásul a beépített szűrők sem hosszú életűek.

A fém vastagsága nagyjából fele egy minőségi csaptelepénél - ami a súlyán is érezhető - így nagyjából 2 éven belül elbúcsúzhatunk ezektől a nagyon pénztárcabarát termékektől.

Tehát: csak minőségit, még akkor is, ha többe kerül, hiszen hosszú távon megtérül az ára!

Gazdaságosság

Ne a csaptelep árán, hanem a vízfogyasztáson spóroljunk inkább.

Egy kádtöltő csaptelep esetében fontos, hogy az áteresztett víz mennyisége nagy legyen, hiszen annál hamarabb ülhetünk be a jó meleg vízbe.

A mosogatás, kézmosás ezzel szemben takarékosabb vízfelhasználást kíván, ide perlátorral felszerelt csapot válasszunk. A perlátor egy sugárrendező, ami a kialakított járatokon keresztül levegőt szív be és a vízbe kevert levegő-gyöngyökkel feldúsítja a kiáramló vízsugarat. Így hasonló érzetű vízsugár kisebb vízmennyiséggel érhető el.

Szakszerű beszerelés

Garanciát csak akkor érvényesíthetünk meghibásodás esetén, ha szakember által került beszerelésre a csaptelep. Így a saját biztonságunk érdekében válasszunk megbízható mesterembert, vagy kérjünk a szakszerviz szolgáltatást a beszereléshez.

Neves gyártók termékeihez általában garantált az alkatrészellátás, így hiba esetén biztosan javíthatóak a minőségi csaptelepek.

süti beállítások módosítása